Τα υλικά μας
- 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
- 5-7 κουταλιές της σούπας ταχίνι*
- 5-7 κουταλιές χυμός λεμόνι*
- 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι*
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- περίπου 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο ή σπόρους κύμινο
- Πιπέρι καγιέν ή πάπρικα για το σερβίρισμα
- 1 καρύδι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
*Προσθέστε σταδιακά για ρυθμίσετε την γεύση
Σε επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε την γεύση μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή αλάτι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και σερβίρουμε με πιπέρι καγιέν , ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο. Τρώγεται με ψωμί, πίτες, τσιπς και με στικς από καρότα. Διατηρείται στο ψυγείο για 5-6 μέρες περίπου.
Οι Αμερικάνοι (και πολλοί άλλοι όπως έχω ξαναπεί) πιστεύουν ότι στην στην Ελλάδα τρώμε χούμους μέχρι και για πρωινό.
Η Γιαγιά τι έχει να πει για αυτό;