Κουσκουσές = Ζυμαρικό σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τα Ελληνικά ζυμαρικά είναι πολλά, ποικιλόμορφα και πολύ νόστιμα, ο κουσκουσές είναι ένα ζυμαρικό που φτιάχνουν στην Ηλεία (βέρσιον του κους κους). Φτιάχνεται με αυγά, πρόβειο γάλα και αλεύρι, μαγειρεύεται όπως το κριθαράκι στην κατσαρόλα αλλά και στον φούρνο. Συνήθως συνοδεύεται με κρέας αλλά εδώ θα δούμε μία χορτοφαγική εκδοχή κάποια άλλη στιγμή θα το φτιάξουμε και στον φούρνο.
Τα υλικά μας
- 4 φλιτζανάκια του καφέ κουσκουσέ (βγαίνει ένα πιάτο στο φλιτζανάκι)
- 4 κούπες νερό
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βασιλικό φρέσκο ή δυόσμο για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι μας και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε την τομάτα, την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να βράζουμε για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τον κουσκουσέ. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά προσέχοντας να μην μας κολλήσει και προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Που θα βρείτε κουσκουσέ; Αναζητήστε τον όταν επισκεφθείτε την Ηλεία στα τοπικά εργαστήρια ζυμαρικών ή κάντε μία αναζήτηση στο google: κουσκουσές ζυμαρικά βγαίνουν κάποια αποτελέσματα.
Τα λέμε ;)
Λοιπον Παναγιωτη και Μαριλου τα φαγητα σας δεν παιζοντε…… Βρικα και αγπημενες γευσης οπως χοντρομπιγουλη, κουσκουσε……ειμαι απο την πατριδα σου……..επισης ειμαι χορτοφαγος και εχετε και πολλες συντααγιες! Λατρευω και τα γλυκα! Να ειστε καλα!
Ευχαριστούμε Σύλια ! Και συ να σαι καλά . Καλές δημιουργίες !